“La Vivertine am descoperit o noua lume”

Cand citesti sau auzi povesti de viata mai deosebite ale altora, ti se par neverosimile, exagerate si ai sentimentul ca tie nu ti s-ar putea intampla ceva iesit din comun. Pana cand, ajungi in momentul cand tu impartasesti altora povestea ta … pentru ca ai toate motivele sa o faci.

Povestea mea a debutat odata cu inceputul unei noi etape din viata. Nu facusem niciodata o zi de sport in viata mea. Am avut o viata cu de toate, cu impliniri si cu provocari in aceeasi masura, dar cu siguranta fara timp si posibilitate pentru sport sau orice alt tip de miscare. Familia, serviciul si toate celelalte indatoriri m-au tinut departe de asa ceva … pana intr-o zi care parea cel mai putin potrivita pentru a incepe ”sa merg la sala”. Intamplarea face ca in acea perioada a schimbarii,  sa-l intalnesc pe domnul Ovidiu Florea, unul din fondatorul acestui nou concept aliniat la standarde europene, clubul Vivertine. Foarte convingator in argumente, care ulterior s-au dovedit a fi reale, dl. Ovidiu Florea m-a facut sa inteleg ca miscarea si sportul reprezinta sanatate, dar pentru a avea parte de beneficiile reale ale sportului, trebuie sa-l si practici. Toate aceste argumente m-au determinat sa iau in calcul perspectiva de a-mi reorganiza activitatea si a include in programul meu si aceasta noua preocupare. Desi  recunosc ca ale mele ganduri de inceput se indreptau in directia de a merge o luna, doua – pentru ca fiica-mea a insistat foarte mult – si apoi sa ma retrag, cu multe argumente, cum ca nu este pentru mine asa ceva.

Dupa mai bine de 8 luni de sport saptamanal la Vivertine, vorbesc celorlalti despre experienta mea – o experienta transformatoare din toate punctele de vedere.

Provocarea procesului a fost una imensa, fiind sustinuta in primul rand de trainerul meu personal – dl. Constantin Tucaliuc, precum si de dl. Cezar Amititeloaie, ownerul Vivertine si medic specialist cardiolog. Lipsa de exercitiu fizic si antrenament, precum si problemele de sanatate au determinat o mobilizare exceptionala din partea echipei Vivertine. In urma unei consultatii cardiologice realizate cu aparatura de ultima generatie si a unei modificari de tratament medicamentos, impreuna cu un program personalizat de exercitii, am inceput cu multa dificultate si strangere de inima o noua etapa in viata mea.

In fiecare zi din perioada initiala ma intrebam ce fac si de ce fac ceva ce ar fi trebuit sa inceapa cu multi ani in urma sau sa nu mai inceapa deloc. Pe langa faptul ca organismul nu era obisnuit cu niciun fel de exercitiu fizic si ca ii lipsea in totalitate memoria motrica in acest sens, schimbarea tratamentului cardio a facut ca situatia sa fie si mai dificila. Tensiunea sanguina a scazut semnificativ, astfel incat si cea mai usoara miscare necesita din partea mea un efort supraomenesc. Cateva elemente au fost definitorii in proces: maiestria profesionala a dlui. Amititeloaie si tehnologia din cadrul cabinetului, sustinerea si profesionalismului antrenorului meu, Constantin si perseverenta, hotararea si disciplina puse in joc de mine, pentru a-mi demonstra ca se poate.

Dupa 8 luni de zile la Vivertine, am constatat ca viata mea este alta, una dincolo de ce mi-as fi putut inchipui. Nivelul meu de energie, vitalitate, sanatate si de stare buna, depaseste multe zile din perioada mea activa. Corpul meu este intinerit, sunt extrem de activa, agenda zilnica imi este chiar mult mai incarcata decat a fost inainte. Din fericire a trecut de mult timp perioada in care ma gandeam cu ingrijorare la momentul in care trebuia sa ajung la sala. Acum corpul imi cere sa merg si resimte acut lipsa miscarii atunci cand trebuie sa fac o pauza mai mare de cateva zile. Concluzia este ca se poate aproape orice, indiferent de varsta.

Multumirile mele se indreapta cu multa recunostinta catre antrenorul meu, Constantin. Ii multumesc pentru efortul si priceperea de a construi mereu un program adaptat pentru mine, ce tine cont de problemele de sanatate cardiologice si de cele legate de coloana, pentru felul in care ma motiveaza sa imi depasesc mereu limitele fizice si barierele psihice, pentru felul in care isi adapteaza recomandarile in functie de fiecare sedinta, pentru ca ma monitorizeaza chiar si atunci cand mi-as dori sa nu o faca, pentru rabdarea pe care o are cu mine de fiecare data, pentru ca ma incurajeaza in fiecare moment, dincolo de orice alte argumente.

Ii multumesc dlui. Ovidiu Florea pentru incurajarea initiala de a incepe acest demers sportiv si dlui Cezar Amititeloaie pentru expertiza medicala si pentru sustinerea permanenta pe parcursul intregii perioade.

La Vivertine am descoperit o noua lume, mi-am facut o a doua familie, mi-am redescoperit corpul, mintea si sufletul, m-am re-creat pe mine insami si mi-am creat bucuria de a trai intr-o noua viata, una mult mai sanatoasa si mai implinitoare. Orice alta recomandare e de prisos.

 

Natalia V.