„Terapiile de masaj înseamnă sănătate pentru fizic și psihic!” Lavinia Leanca

 

1.Cum ai ajuns să practici această meserie și ce te-a motivat să continui ?

Am ales să fiu kinetoterapeut și să aprofundez mai mult in meseria de tehnician maseur pentru că instinctul m-a condus aici! Poate că răspunsul pare simplu dar am stiut incă din clasa a VIII-a ce trebuie să fac, iar pe parcurs mi-am confirmat că a lucra cu oamenii, de a le imbunătăți starea fizică cât și pe cea psihică, e ceea ce îmi oferă satisfacție! Deci, am ales corect!

 

2. În cariera ta de terapeut maseur, care este momentul pe care îl consideri un succes, un exemplu pe care îl dai celor cu care lucrezi?

Faptul că am avut ocazia să plec din țară și să lucrez cu profesioniști, să aprofundez și să mă perfecționez în domeniu, îl consider un succes! Ca urmare, aprecierea și feedback-ul pozitiv primit din partea clienților mei sunt cel mai bun exemplu.

 

3.De ce ar trebui să facem masaj?

Din punctul meu de vedere terapiile de masaj înseamnă sănătate pentru fizic și psihic! Suntem atât de prinși în stresul cotidian, în goana după atingerea țelurilor personale, încât uităm de noi, de postură, uităm să ne oferim timp și să ne încărcăm bateriile, să ne ajutăm corpul.

 

4. Care sunt cele 5 sfaturi pe care le dai celor cu care lucrezi?

Să vrei, să-ți placă, să faci din pasiune, să iubești ceea ce faci și să știi să respecți ceea ce faci.

Să-și facă timp pentru ei! Să-și aleagă terapiile în funcție de nevoile pe care le au! Să fie deschiși și să comunice cu terapeutul! Să fie mai conștienți de postura lor! Să se ridice corect din pat!

 

5. Care a fost cel mai bun feedback pe care l-ai primit de la un client? Dar cel mai urât? Cum ai reacționat la acesta din urmă?

Cel mai bun feedback a venit din partea unui client cu o scolioză destul de avansată, care după nenumărate încercări și diferite terapii a reușit să scape de durere pentru 3 zile consecutive, după o singura terapie cu mine! Cât despre reversul medaliei, nu am avut parte, poate doar necompatibilitate de energii!

 

6. Pe repede-înainte, cum arată o zi din viața ta?

Coffee – gym – job – netflix :))

 

7. Cu ce îți umpli timpul liber?

Timpul liber mi-l umplu cu sport, studiu, meditație și shopping.

 

8. Care sunt sunt sursele tale de informație și inspirație atunci când e vorba de pregatirea ta profesională?

Ca sursă de informație și inspirație sunt câțiva terapeuți cu care am avut ocazia să lucrez dar și unii pe care îi urmăresc prin intermediului online-ului, atât din țară cât și din străinătate

9. Care este urmatorul tău pas în cariera de terapeut?

Ca perspective de viitor ar fi să implementez propriul meu protocol de terapie!