Diversitatea în sport

Simți că te plictisești chiar dacă faci sport? 

Soluția este să diversifici tipurile de antrenament și activitățile ce îți sunt oferite. Vei avea numai de câștigat, nu doar în ceea ce privește sănătatea ta, dar și din punct de vedere emoțional și psihic, ieșind mereu din zona ta de confort și diversificând formele de relaxare.

În drumul tău, e important să descoperi mereu ceva nou, un exercițiu diferit sau, poate, un mușchi ascuns. Tocmai de aceea e important să cunoști toate tipurile de antrenamente disponibile și beneficiile pe care le aduc fiecare dintre ele, pentru a ști cum să le îmbini pentru un maxim de eficiență. 

Antrenamentele de tip forță stimulează creșterea masei musculare, în special a fibrelor albe. Acestea executate inteligent și consecvent te vor ajuta să îți îmbunătățești vizibil corpul și performanța în sală. Exercițiile de forță îți întăresc ligamentele, tendoanele, dar și oasele.

Antrenamentele tip cardio au ca scop îmbunătățirea circulației în tot corpul și, mai ales, la nivel cerebral. De asemenea, îmbunătăţesc și funcţionarea sistemului hormonal, ajutând la reducerea oboselii, depresiei şi stresului.

Antrenamentele High Intensity Interval Training (HIIT) sunt foarte bune pentru sistemul cardio-vascular, dar ajută și la creșterea metabolismului bazal și la “arderea” țesutului adipos – fiind considerate cele mai bune și mai eficiente antrenamente pentru slăbire.

Antrenamentele funcționale sunt perfecte pentru a-ți îmbunătăți flexibilitatea și stabilitatea articulară. Punându-se foarte mare accent pe calitățile motrice (forță, viteză, rezistență, îndemânare și mobilitate) exercițiile efectuate în cadrul unui antrenament funcțional sunt într-o relație directă cu activitățile cotidiene.

Exercițiile efectuate cu propria greutate sau cu  accesorii specifice, tonifică musculatura, intensifică metabolismul și stimulează circulația sângelui.

Antrenamentele pentru mobilitate, precum sunt cele de yoga și pilates, dezvoltă mușchii coloanei vertebrale pentru o postură perfectă. Exercițiile din cadrul acestor antrenamente  îmbunătățesc flexibilitatea, stabilitatea, îndemânarea, coordonarea și echilibrul. 

Înotul este o modalitate excelentă de a lucra musculatura întregului corp, dar și organele interne, în special sistemul cardiovascular. O oră de înot arde aproape la fel de multe calorii ca alergatul, de exemplu, fără a avea însă același impact asupra oaselor și articulațiilor.

 

Vivertine este locul în care cu siguranță vei găsi o formă de antrenament ce ți se potrivește, oferindu-ți și o diversitate în sport, alături de specialiști în sport, sănătate și nutriție ce vor face experiența ta completă.

Având la dispoziție peste 50 de biciclete. benzi de alergare, eliptice, aparate de vâslit, peste 40 de aparate și bănci pentru zona de forță și peste 200 mp dedicați special antrenamentelor funcționale, Vivertine este un spațiu modern ce îți oferă tot ceea ce ai nevoie pentru a ieși din zona de confort. 

În plus, ai la dispoziție 2 bazine de înot, unul pentru adulți (de 21m) și unul pentru copii (de 15m), în total 6 culoare de înot în peste 220 mp, 2 bazine jacuzzi, saună umedă, saună uscată sau cu sare

Ne găsești chiar în centrul Iașului, pe Str. Anastasie Panu, nr. 26, lângă fostul Hotel Europa. 

Te așteptăm!