“Masajul este o terapie pentru corp, minte și suflet” – Stefania Staicu

1.Cum ai ajuns să practici această meserie și ce te-a motivat să continui? 

Am ajuns să practic această meserie frumoasă în urmă cu 4 ani după ce am terminat Facultatea de Educație fizica și Sport specializarea kinetoterapie și motricitate specială. Cred foarte mult în terapiile alternative care ajută organismul sa prevină sau sa trateze diferite afecțiuni.

2. În cariera ta de terapeut maseur, care este momentul pe care îl consideri un succes, un exemplu pe care îl dai celor cu care lucrezi?

Momentul pe care îl consider a fi un succes este atunci când pacientul pleacă de la terapie simțindu-se foarte bine și mulțumit de tratamentul oferit și revine periodic.

3.De ce ar trebui să facem masaj?

Masajul este o terapie pentru corp, minte și suflet. Pe lângă multe beneficii terapeutice pe care masajul le aduce corpului, pacientul se deconectează complet de probleme sale și ajunge în punctul maxim de relaxare.

4. Care sunt cele 5 sfaturi pe care le dai celor cu care lucrezi?

Sfaturile pe care le adresez pacienților mei sunt: sa aibe grija de sănătatea lor, sa facă mișcare, sa aibe grija de sufletul lor și aspectul fizic și de relaxarea psihică care în ziua de astăzi este greu sa o aibe datorită stresului.

5. Care a fost cel mai bun feedback pe care l-ai primit de la un client? Dar cel mai urât? Cum ai reacționat la acesta din urmă?

Cel mai bun feedback este acela când pacientul vine stresat sau are o problemă de sănătate și la finalul terapiei pleacă mulțumindu-mi ca am reușit să-l fac să se simtă alt om.

6. Pe repede-înainte, cum arată o zi din viața ta?

În fiecare zi sunt înconjurată de oameni, fie pacienți sau cei dragi. Este dificil să lucrezi cu oamenii dar este foarte important și frumos când reușesc sa fac o schimbare în viața cuiva sau când am partea de mulțumirea sufletească că am reușit să fac pe  cineva să se simtă bine.

7. Cu ce îți umpli timpul liber?

Timpul meu liber nu prea există, dar încerc să fac mișcare și să am cât mai multă grijă de mine.

8. Care sunt sunt sursele tale de informație și inspirație atunci când e vorba de pregatirea ta profesională?

Sursele mele de inspirație sunt cărțile și cursurile de formare extra de ce am învățat în facultate.

9. Care este urmatorul tău pas în cariera de terapeut?

Vreau sa excelez cât mai mult în meseria de kinetoterapeut și să învăț lucruri noi.